Hjem
FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinteresttofeler-og-to-dansera.jpg

Hva skjer...

Ingen hendelser
Jubileumssamling - 10 år
fredag 30. januar 2015 09:01
Vi skal verkelig feire oss sjøl, de nordnorske tradisjonan, livsgleda og de mangfoldige uttrøkk som vårres medlemma kjem me i løpe av helga. Dettan blir vårens mest sinnsyke helg! Gled dåkker!

Tid: 20.-22.mars 2015
Sted: Kanebogen skole og Sangerhuset, Harstad
Tema: Spell, dans, fersking spell og vokal
Påmeldingsfrist: 1.mars 2015 til Birgitte Rørvik Bruun: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

Dansekurs med Martin Myhr – evigung hallingdanser fra Trysil
I snart 30 år har tryslingen Martin Myhr vært en av de aller fremste hallingdanserne i landet. Han har bikka 50, men er fremdeles like sprek i kropp og sjel, både på scenen og på dansegolvet.
På kurset skal han lære oss halling, utvikle oss som selvstendige dansera, og vise oss hvordan vi kan krydre med hallingtriks i andre danser. Blir du skeptisk av tanken på et hallingkurs? Slapp av! Her er plass til alle, både de som vil drive akrobatikk, men også de som har vonde kne og dårlig rygg. Ingen hallingerfaring trengs! 
Spellkvinne på dansekurset blir vår egen Julie Alapnes fra Tromsø. Hun spiller med gruppa BonBons og Boknakaran, i tillegg til sitt eget bandprosjekt Julietnorth. 

Spellkurs med storspelmannen Tron-Steffen Westberg 
Tron-Steffen Westberg fra Brekken utenfor Røros er polskongen over alle. Det drivannes spellet hannes har ein groove som går langt utanpå det meste som vert framført på noe instrument her i landet, og det har fått tusenvis av danseglade menneske, samt heilt vanlige folk til å hive seg ut på dansegolvet. Som han Nils Foshaug ville ha sagt det: ”Æ får fot!” 

Vokal med nordnorsk diva 
Vi e veldig glad førr at vi nok en gang har fått Nord-Norges vokaldiva, Sigrid Randers-Pehrson, tell å ha vokalkurs. Ho har blant anna vært medlem i Fotefar og Hekla Stålstrenga, har gitt ut sangbok og er viden kjent førr sine herrlige vise fra et stort nordnorsk repertoar. Ta med sangstemmen og møt opp! Ingen forkunnskaper trengs. 

Fersking spell med vår egen Bach….eh, Barth! 
Vi prøver igjen: Velkommen til kurs i fersking spell. Leif Egil Barth, bosatt på Sortland, kommer for å hjelpe deg med nye slåtter og lure triks. 
Leif Egil jobber på musikklinja på Sortland videregående, og er en drivende god spellmann og pedagog. Han har gjennom årene holdt maaaange kurs for spellfolk som ikke har så lang fartstid. 
Du bør vite att fram på ei fele, og helst ha spilt i ett år. Kurset krever minst 5 deltakere.

OM HELGA 
Fredag starter vi kl.20.00 og avreise søndag beregnes til ca kl.14.30. Planen er å kopiere 5-årsjubileet: en skikkelig festmiddag lørdagskvelden, med konsert etterpå! Meir info kjem. I løpet av helga blir det et kjapt årsmøte.

Reisemåte 
Fly: Til Harstad/Narvik lufthavn, Evenes. Flybuss til Harstad, gå av ved Kanebogen senter. 
Hurtigbåt/hurtigrute: Det går hurtigbåt fra Tromsø og Finnsnes til Harstad. Hurtigruta er daglig innom på både sørgående og nordgående tur. Reisen ordner man selv.

Penga $$$ 
Deltakeravgift medlemmer: kr. 500,- for studenter: kr 350,- og ikkje-medlemmer: kr. 1.000,- 
Deltakeravgiften inkluderer kurs, overnatting og festmiddag lørdagskvelden. Konserten må sannsynligvis betales i tillegg denne gangen. Info kommer. Deltakeravgiften betales inn på forhånd til konto: 4605.25.13375. Vi tar ikke i mot penger på samlinga! Vi oppfordrer alle til å melde seg inn i SBA og FolkOrg (landsorganisasjonen vår). Det koster kr 350,- i året (100 til SBA og 250 til FolkOrg). Innmelding gjøres til Birgitte ved påmelding. Faktura på begge medlemskapene kommer i posten.

Mat og overnatting 
Alle tar med mat til seg selv for hele helga, unntatt festmiddag lørdag. Det er butikk 100 m unna hvis man trenger å proviantere. Polet er i sentrum, 5 min kjøring unna. Ta med sovepose, liggeunderlag, pute, handduk, dansesko, instrument og godt humør.
 
Høstsamling i SBA! - 31. oktober
tirsdag 07. oktober 2014 22:15
Nå er endelig alt i boks til høstens SBA-samling!!

Vi har den glede å endelig få Anna Gjendem fra Molde til å lære oss pols og springar fra Møre og Romsdal og på spellkurset skal Einar Fosse fra Tromsø leke med oss i sin verden. I tillegg blir det en god minikonsert og en absurd artig fest sammen med Kalottspelgjenget! Søndag blir det årsmøte i SBA.
Tid:
31. oktober til 2. november.

Sted:
Bakkehaug, Målselv, Troms

Tema:
Pols- og springar frå Møre og Romsdal på dansekurs, og Einar Fosse sin vidunderlige verden på spellkurs.

SPELLKURS:
Einars Verden

Einar Fosse er en felespiller fra
Tromsø som har vært i gamet i mange år. Han har blant annet lært hos Hans Lisper og vært musikalsk leder Tromsøværingan i flere perioder. Einar vil dele sin slåtteverden med oss: en verden av egenkomponerte slåtter, musikk etter Hans Lisper, tradisjonsstoff fra Nord-Norge og en og anne polska...

DANSEKURS:
Møre og Romsdal: Nord-Norges danseriske søster?

Anna Gjendem fra Molde er utdannet
folkedanser ved Dansevitskap/NTNU , og har arbeidet mye med dansematerialet i Møre og Romsdal. Hun vil vise oss linken mellom polsdansene og springerene i Røkke-land, og de nordnorske polsdansene. For SBA blir dette som å danse med søstra si som har vært borte på ferie. Vi kjenner henne igjen, hun groover og vi liker å danse med henne! Her blir det overraskelser i fleng!


OM HELGA

Fasiliteter

Samlingen kommer til å foregå
på Bakkehaug skole og samfunnshus. Det kan være kaldt ute, men vi skal være inne.

Fredag starter vi kl.20 og avreise
søndag beregnes til ca kl.14.30. Lørdagskvelden lager vi middag, og deretter blir det en overraskelse av en konsert! 

Festen på kvelden blir sammen med de frivillige hjelperne
til årets Kalottspel. Det er med andre ord duket for en fest med mye bra folk og enda mer moro!

På søndag holder vi årsmøte i SBA, og din stemme er viktig!

Reisemåte

Fly: Til Bardufoss. Det går flybuss
til Rundhaug. Bil: Sikt på Målselv. Kjør mot Rundhaug. Ring når du nærmer deg om du ikke finner fram. Buss: Det går lite busser til Målselv... Reisen ordner man selv. Gi gjerne beskjed om reisemåte sånn at vi kan tipse om noen trenger skyss.

Penga $$$

Deltakeravgift kr. 500,- (350,- for
studenter) inkluderer kurs, trigga piff, overnatting og middag lørdagskvelden. Deltakeravgiften betales inn på forhånd på konto: 4605.25.13375. Vi tar ikke i mot penger på samlinga! Du må være medlem i SBA og FolkOrg for å være med på samlinga. Faktura
fra FolkOrg kommer i posten.

Mat og overnatting

Alle tar med mat til seg selv for hele
helga. Lørdagskvelden har vi felles middag som vi ordner og står for. Det er butikk ca 2 km unna hvis man trenger å proviantere. Det er langt til pol. Ta med sovepose og liggeunderlag, handduk og godt humør

Påmeldingsfrist:
21. oktober 2014

Påmelding
(og innmelding i SBA) gjøres til Siri Strige: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
/ 917 55 598

(husk å gi beskjed om eventuelle matallergier)
 
SBA i medvind (referat fra samling 13)
onsdag 27. april 2011 20:28

 

Helga 25.-27.mars leverte SBA nok ei panghelg med solid feiring av den nordnorske folkemusikken og dansen. SBA (Sinnsykt Bra Alternativ) arrangerte sin 13.samling samling, denne gang i Grovfjord i Troms. Det ble kjørt på med kurs i både dans og spell, og vi kan informere om at laget virker mer solid enn noen gang tidligere. SBA består av nordlendinger og andre som er interessert i de eldre, folkelige danseformene og musikktradisjonene i Nord-Norge. Kristoffer og Magne måler hvem som har størst fot, mens damene ser på

Les mer …
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Neste > Siste >>

Side 1 av 9
Sinnsykt Bra Alternativ