Hjem >> Pressemelding >> Sinnsykt bra Landskappleik!
FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinteresttofeler-og-to-dansera.jpg

Hva skjer...

Ingen hendelser
Sinnsykt bra Landskappleik!
tirsdag 01. juli 2008 10:15

sinnsykt bra ansamling - 2 custom.jpg
Sommerens høydepunkt i folkedans-og folkemusikkmiljøet gikk av stabelen 25. – 29. juni i Oppdal.  Fra Nord-Norges største folkedans-og folkemusikklag, Sinnsykt Bra Alternativ (SBA) stilte flere deltagere opp i ulike konkurranser på nasjonalt nivå.  Fra Evenes/Grytøy deltok Birgitte Rørvik Bruun og Sigurd Johan Heide med Polsdans fra Bø i Vesterålen. De danset i B- klassen og fikk en flott 4. plass av 27 startende som sikret Birgitte opprykk i folkedansens eliteserie – A klassen, til neste år. I Nord-Norge er det bare to dansere som er i A-klassen fra før; Sigurd Johan Heide og Anne Berit Heide.

I konkurransen for vanlig fele hadde SBA to ”resere” av noen spelmenn som deltok. Lars Erik Løvhaug fra Målselv og Leif Egil Andreassen fra Sortland spilte begge folkemusikk fra sine hjemtrakter. De ble henholdsvis nr. 16 og nr. 6 av 21 startende. I tillegg må det nevnes at Julie Kristine Alapnes Normann fra Spellgruppa i BUL Tromsø ble nr.3 og fikk sitt første napp til A-klassen. En fantastisk innsats fra en som stilte opp for første gang.

SBA viste også spontan og stor danseglede da de danset en vill og heftig Nordlandspols i lagdanskonkurransen. Om det ble for sinnssykt for enkelte dommere vites ikke, men de ble til slutt nr. 21 av 29 lag.

Anne Berit Heide, Grytøy, som var dommer på dans under landskappleiken, sier at danserne og spillerne fra nord blir lagt merke til for sitt lekne og personlige uttrykk. Heftige rytmer og eksplosiv samdans høstet vill jubel hos publikum.

Neste år arrangeres Landskappleiken på Geilo. SBA håper igjen å sende av gårde en stor trupp som igjen kan få satt Nord-Norge på kartet.

Du finner resultatlisten her:
http://landskappleiken.no/index.php?option=com_content&task=view&id=56&Itemid=57

 

 
Sinnsykt Bra Alternativ