Hjem >> Pressemelding >> Slitsom, men sinnsykt bra helg med SBA
FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinteresttofeler-og-to-dansera.jpg

Hva skjer...

Ingen hendelser
Slitsom, men sinnsykt bra helg med SBA
mandag 25. oktober 2010 22:26

Pressemelding fra samling nummer 12 kan du lese her:

Helga 22.-24.oktober sto atter en gang den nordnorske folkemusikken og dansen i fokus på Bakkehaug Samfunnshus i Målselv. SBA (Sinnsykt Bra Alternativ) arrangerte samling med kurs i både dans og spell, og brukte mykje av tida på å feire seg sjøl.
SBA består av nordlendinger og andre som er interessert i de eldre, folkelige danseformene og musikktradisjonene i Nord-Norge.

På dansekurset fikk deltakerne boltre seg i timevis med Nordlandspols under ledelse av stordanseren Sigurd Johan Heide fra Grytøy. Undervegs i dansekurset ble det studert filmopptak av Nordlandspols, og det ble paneldebatt om dansens utvikling og innvikling i det karrige nord. Problemet med at Nordlandspolsen er slitsom kom opp til diskusjon, og konklusjonen ble at den er til tider slitsom...men ganske artig.

Toralf Heimdal fra nabobygden Bardu holdt et fanastisk spellkurs, med slåtter fra Bardu, Målselv og et par komposisjoner av gromspellemannen Hans Lisper. Hr Heimdal viste også abnorm stor detaljkunnskap og slåtter, buestrøk og hvilken dato spellmenn i Bardu ble konfirmert.

På lørdag var det i tillegg en boklansering der Ola Graff fra Nordnorsk Musikksamling presenterte materialet om slåttesamlinga etter Daniel Hægstad. Boka inneholder over 100 slåtter fra Lødingen-området, som Graff har samlet sammen fra diverse nedskrivinger som Daniel Hægstad sendte rundt omkring i hytt og pine. De over 300 sidene som er spekket med snacks anbefales!
Lørdagen ble avsluttet med en super konsert med gruppa "SVER", og en ytterst trivelig fest med buskspell og dans sammen med frivilligfesten til Kalottspel.
Søndagen ble en lykkelig Kristoffer Lundnes valgt inn i styret til SBA. Ut av styret gikk Siri Didriksen, og vi takker henne for stødig innsats.

Det nye styret i SBA ser slik ut: Kristoffer Lundnes, Birgitte Rørvik Bruun, Lars Erik Løvhaug, Tove Leinslie og Ragnhild Furebotten. Anne Berit Heide og Sigurd Johan Heide er skårunger.

For mer info om SBA:

http://www.sinnsyktbraalternativ.com/

 
Sinnsykt Bra Alternativ