Hjem >> Pressemelding >> SBA i medvind (referat fra samling 13)
FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinteresttofeler-og-to-dansera.jpg

Hva skjer...

Ingen hendelser
SBA i medvind (referat fra samling 13)
onsdag 27. april 2011 20:28

 

Helga 25.-27.mars leverte SBA nok ei panghelg med solid feiring av den nordnorske folkemusikken og dansen. SBA (Sinnsykt Bra Alternativ) arrangerte sin 13.samling samling, denne gang i Grovfjord i Troms. Det ble kjørt på med kurs i både dans og spell, og vi kan informere om at laget virker mer solid enn noen gang tidligere. SBA består av nordlendinger og andre som er interessert i de eldre, folkelige danseformene og musikktradisjonene i Nord-Norge. Kristoffer og Magne måler hvem som har størst fot, mens damene ser på

På grunn av at alle skal få mest mulig utbytte av kursene, arrangerte SBA to dansekurs denne helgen. De som har danset mye fra før, fikk beinharde økter med nordlandspols under ledelse av den ikke ukjente Sigurd Heide fra Grytøy. Torill Steinjord fra Varmedal ledet de som ikke hadde trødd så mange kilometer pols fra før, og i tillegg hadde de to kursene et par fellesøkter. Magne Kleiveland og Julie Alapnes var spellemenn på kursene.

Oline Bakkom fra Rendalen, kjent fra blant annet Dalakopa, hadde spellkurs for fele. På kurset serverte Oline slåtter fra Sverige og Rendalen, i tillegg til egne komposisjoner. Oline Bakkom holdt også en fantastisk fin intimkonsert på lørdagskvelden. Her tok hun oss med på en musikalsk reise gjennom livet sitt, og vi fikk høre mange egenkomponerte slåtter. Oline hadde publikum i sin hule hånd gjennom hele den stemningsfulle konserten.

Søndagen ble finnmarkingen Tore Bugge Pedersen valgt inn i styret til SBA under årsmøtet. Ut av styret gikk Ragnhild Furebotten, og vi takker henne for prima innsats og godt humør. SBA har for første gang et styre som består av folk fra alle de tre nordligste fylkene, og godt over 100 personer er tilknyttet organisasjonen. Den mest spennende debatten på årsmøtet var om hva slags profil og identitet SBA skal ha, og en ble enig om at Nord-Norge er flatt, og at SBA har plass til alle som virkelig er interessert i de folkelige tradisjonene fra vår landsdel.

Styret i SBA ser slik ut: Høvedsmann Kristoffer Lundnes, Birgitte Rørvik Bruun, Lars Erik Løvhaug, Tove Leinslie og Tore Bugge Pedersen. Anne Berit Heide og Sigurd Johan Heide er skårunger.


 
Sinnsykt Bra Alternativ