Hjem >> Hjem >> Historikk
FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest
Historikk Skriv ut E-post
onsdag 18. januar 2012 09:18

2005

Samling 1: Den aller første samlinga var i Tromsø i februar '05. I Tromsø hadde vi Valdresspringar som tema, og vi hadde Stian Roland og Gina Ingeborg Hagen som instruktøra og Jan Beitohaugen Granli der.

Samling nr 2 var på Sandsøy (utenfor Harstad) i september '05. Her fordypa vi oss i polsdans fra Drevja i lag med Sigurd Heide og Marte Frihetsli, som har studert litt av tradisjonen. Han Ståle Paulsen hadde spellkurs

2006

Samling 3: På Bakkehaug februar '06 jobba vi med Nordlandspols, polsdans fra Drevja, springar fra Bardu og teknikkøving. Sigurd Heide hadde ansvar for dans og Ragnhild Furebotten for spel.

Samling 4: I Ramsund i Nordland i september 06 var supervirtous Gjermund Larsen innleid på spellsida, mens Vegard Oppheim hadde ansvaret for dansen.

2007

Samling 5: I Ramfjorden i februar 07 hadde felelokomotivet Tron Steffen Westberg spellkurs, mens Siri Mæland hadde dansekurs med fokus på nordnorske polstradisjona fra arkivet på Rff-sentret.

Samling 6: På Bakkehaug i september '07 hadde John Ole Morken spellkurs med masse pols og dobbeltgrep.

2008

Samling 7: Vårsamling på "Huset i Havet" i Grovford. Super konsert med Grytøy-folkrockbandet Margfolk. Spellkurset var Mikal Lundamo, og med kun to deltakere ble det et av de beste og mest buskspellpregede kursene til nå. Dansekurset var med Sigurd Heide, og spellmann på kurset var Terje Foshaug.

Samling 8: Samling 2 i 2008 var i Breivika i Bodø kommune 3.-5. oktober. Spellkurs med den norsnorske feledronningen Susanne Lundeng. På dans fikk Sigurd Johan Heide superhjelp fra firerbanden fra Velfjord. Skjalg Bjørstad holdt kurs i trekkspellets gleder.

2009

Samling 9: Vårsamling i 2009 i Tromvika utenfor Harstad. Spellkurs og en fantastisk folkemusikkpøbb og konsert med Arto Järvele og Anders Bjernulf på fredagen i Tromsø. To storspelemenn fra henholdsvis Finnland og Sverige. Polskakurs med unge og spenstige Carin Funseth.

Samling 10: Den 11.-13. september 2009 ble det samling nr 10!! på Bakkehaug i Målselv. Denna helga lærte om lokale dansetradisjona. Øyvind Frihetsli fra Dividalen øverst i Målselv, og Anne og Lennart Strømseng fra Bardu kom for å lære oss dans på dølan sitt vis. På spellkurset med Ragnhild Furebotten lærte vi tøffe slåtter fra Nordland. Konsert på lørdagskvelden med gruppa Litjtausa, som består av Julie Alapnes Normann, Marie Forr Klåpbakken og Ingebjørg Harman Bratland. Årsmøte ble holdt på søndag.

2010

Samling 11: Samling i Harstad 5.-7.mars 2010 markerte 5-årsjubileum for SBA. Dette markerte vi med en heidundranes festmiddag, med mange og lange taler og en konsert med bandet Hekla Stålstrenga på Kulturhuset. Flere kurs sto på programmet; Spellkurset sto han Vegar Vårdal førr, og der var det mange intense arrangementer og andrestemmer ute og gikk. Vi hadde sang/vokalkurs med Nord-Norges vokaldiva Sigrid Randers-Pehrson. Dansekurset sto Grytøyas danseløve Sigurd Johan Heide for, hvor fokus var nordlige polser og hvordan man kan krydre dansen.

Samling 12: Høstsamlinga 2010 gikk av stabelen 22.-24.oktober på Bakkehaug Skole og samfunnshus i Målselv. Tema for helga var Nordnorsk fordypning i spell, litteratur og dans. Spellkurset ble holdt av Bardudølen Toralf Heimjord, med slåtter fra Bardu og noen komposisjoner av Hans Lisper. På dans ble helga brukt til å studere gamle og hittil ukjente opptak av nordlandspols, og det ble paneldebatt hvor man diskuterte hvordan man har jobbet med dansen i ulike tidsepoker. Ola Graff var også innom og holdt et lite foredrag om arbeidet med den nye slåttesamlinga om Daniel Hægstad fra Lødingen. Det ble konsert på lørdagskvelden med folkemusikkbandet Sver. Etterpå ble det dansefest.

2011

Samling 13: Grovfjord på "Huset i Havet". Huset i Havet er et veldig hyggelig tømmerhus, som naturligvis ligger så å si i havet. Spellkurs på fele var med Oline Sofie Bakkom fra Sverige, kjent fra blant annet Dalakopa. Dansekurs 1: Pokalvinner Sigurd Johan Heide skulle i dialog med deltakerne gi grasale og perifere vinkler på den nordnorske polsdansen med tilbehør, og følge opp arbeidet som har vært gjort tidligere med dansen. Spellmann på dansekurset var Julie Alapnes fra Tromsø. Dansekurs 2: Nybegynnerkurs i folkedans (reinlender, vals og pols mm) for ferske folkedanskroppa! Lærer Torill Steinjord, og spellmann Magne Kleiveland.

Samling 14: Høsten 2011 var det samling på Bakkehaug i Målselv. Spellkurs med Leif Egil Andreassen fra Lofoten, som fokuserte på slåtter fra Daniel Hægstad-boka. Dansekurs med Stig og Kari Nilsen. Fokus var på runddans og god dansetakt. Kari og Stig har vært med i miljøet i mange år, og er allsidige og gode dansere. De er A-dansere i pols, og er vi opplevde dem som veldig gode instruktører. Festen på lørdagskvelden ble holdt sammen med en gjeng fra Kalottspel.

2012

Samling 15: 16.-18. mars i Harstad

 
Sinnsykt Bra Alternativ