Hjem >> Samlinger >> Velkommen til SBA-samling i Harstad!
FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinteresttofeler-og-to-dansera.jpg

Hva skjer...

Ingen hendelser
Velkommen til SBA-samling i Harstad!
fredag 20. januar 2012 18:55
Tid: 16.-18.mars 2012
Sted: Kanebogen skole og Sangerhuset, Harstad
Kurs: Dansekurs, spellkurs, vokalkurs og ferskingkurs i dans
Påmeldingsfrist: 1.mars

For første gang i SBAs 7-årige historie inviterer vi til 4 kurs samme helga! Det må dere få med dere!

Dansekurs med Bert Persson

Vi kjører en ønskereprise: Fra Danshøgskolan i Stockholm kommer Bert Persson for å jobbe med oss; parvis og enkeltvis. Det blir et kurs med fokus på samdans og personlige tilbakemeldinger. Vi jobber videre med våre nordnorske bygdedanser, og bruker på denne samlinga Bert som los for å fordype oss videre. Bert er lektor i folkedans, har jobbet på Danshøgskolan siden 1981 og har undervist i folkedans i hele 46 år!! Han har også vært koreograf og danser i Svensk Folkedans Ensemble og Virvla. Spellmann på kurset blir Benjamin Kehlet.

Spellkurs med Jorun Marie Kvernberg

Spellkurset blir med en av Norges fremste folkemusikere! Jorun Marie Kvernberg er kjent fra grupper som Majorstuen og Tindra, og er svært dyktig på både fele, hardingfele og sang. Hun er også en dreven buskspiller, noe vi liker godt i SBA. På kurset får vi lære noen godbiter fra Møre og Romsdal, og kanskje vi finner noen fellestrekk mellom tradisjonene våre?

Vokalkurs med Sigrid Randers-Pehrson

Vokalkurs med Sigrid Randers-Pehrson, den nordnorske sangstrupen vår. Hun kommer fra Øksnes og har studert ved Høgskolen i Telemark og Ole Bull Akademiet, med Sondre Bratland som læremester. Sigrid har blant annet vært medlem i Fotefar, Hekla Stålstrenga og M/S Marmæl. Hun har opptrådt på en rekke festivaler, som Kalottspel, Festspillene i Nord-Norge, Kråkeslottfestivalen og Førde Internasjonale Folkemusikkfestival. Hun er kjent for sine herlige viser fra et stort nordnorsk repertoar. Hun har også skrevet masteroppgave om undervisning i flerstemmig kvedarkor.

Ferskingkurs i dans med Nils Foshaug

Vi har spurt medlemman ka de ønske ferskingkurs i, og svaret var entydig denne gang; dans!! Vi har fått tak i en sprek Nils Foshaug i comebackmodus, så dette kan bli et veldig humørfylt kurs med Målselvs store sønn! Man trenger ikke å ha dansa mye for å melde seg på her, det er interessen for folkedans som er viktigst! Spellmann på kurset blir Lene Larsen, fra Steigen, men bosatt i Tromsø.

Påmelding og penger $$

Deltakeravgift kr. 500,- (350,- for studenter) inkl kurs, konsert, overnatting og middag lørdag kveld, og betales ved påmelding til konto: 4605.25.13375. Vi tar ikke i mot penger på samlinga. Du må være medlem i SBA og FolkOrg (landsorganisasjon) for å være med på samlinga. Faktura fra FolkOrg kommer i posten om ei stund. Påmeldingsavgift kan refunderes dersom du skulle bli fryktelig sjuk (sykmelding). Annen avmelding som gjøres mindre enn ei uke før samlinga, vil ikke bli refundert.

Påmeldingsfrist: 1.mars 2012.

Påmelding og innmelding i FolkOrg sendes til: Birgitte Rørvik Bruun, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen , 970 54142
Husk å få med hvilket kurs du skal være med på og hvordan du har tenkt å reise til Harstad.

Om helga

Vi jobber hardt for å få til en konsert i løpet av helga, og kommer nærmere tilbake med info. Før eller etter konserten blir det felles middag. Og etter middagen blir det selvfølgelig fest, dans og sang heile natta lang! :-)

Oppdatering:
Det blir felleskonsert med Ragnhild Furebotten og Jorunn Marie Kvernberg. To av norges beste felespillere! Etter konserten kommer de også til å spille til dans.

Foreløpig program som gir en pekepinn for bestilling av flybilletter og andre reisemåter:
Fredag 16. mars
kl.19.30 Ankomst
kl 2100 Kursene starter
kl 2300 Kveldsmat og litt fest
Lørdag 17.mars
kl 1000 Kurs
kl 1300 Lønsj
kl 1400 Kurs
kl 1700 Fellesmiddag, konsert og fest!
Søndag 18.mars:
kl 1000 Kurs
kl 1300 Årsmøte og lunsj
kl 1400 Rydding og avreise

Fasiliteter

Samlinga vil foregå på Kanebogen skole og Sangerhuset. Her blir det overnatting, dusjing, spising, dansing, synging og spelling. Sangerhuset ligger et steinkast fra skolen. Et par steinkast tell så er du på Kanebogen senter som har det meste du trenger, men ikke pol. Alle tar med mat til seg selv for hele helga. Lørdagskvelden har vi felles middag som vi ordner og står for. Ta med sovepose, liggeunderlag og handduka.

Reisemåte

Fly: Harstad/Narvik lufthavn, Evenes ligger 40 min unna. Både SAS, Norwegian og Widerøe flyr hit. Det går flybuss til alle Oslo-fly. Stopper like nedfor skolen.
Bil: Kjør til Harstad!
Buss: Si at du skal av ved Kanebogen senter.
Båt: Ikke ta båt til Harstad. Da må det være vindstille og måneskinn!

Vi satse på mye folk, god stemning og en heidundrannes fest eller to!
Velkommen på samling!

Hilsen SBA-styret
Kristoffer, Tore, Tove, Lars Erik, Birgitte, Sigurd og Anne Berit

 

 


Sponset av:
Troms Fylkeskommune
 
Sinnsykt Bra Alternativ