Hjem >> Samlinger >> Jubileumssamling - 10 år
FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinteresttofeler-og-to-dansera.jpg

Hva skjer...

Ingen hendelser
Jubileumssamling - 10 år
fredag 30. januar 2015 09:01
Vi skal verkelig feire oss sjøl, de nordnorske tradisjonan, livsgleda og de mangfoldige uttrøkk som vårres medlemma kjem me i løpe av helga. Dettan blir vårens mest sinnsyke helg! Gled dåkker!

Tid: 20.-22.mars 2015
Sted: Kanebogen skole og Sangerhuset, Harstad
Tema: Spell, dans, fersking spell og vokal
Påmeldingsfrist: 1.mars 2015 til Birgitte Rørvik Bruun: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

Dansekurs med Martin Myhr – evigung hallingdanser fra Trysil
I snart 30 år har tryslingen Martin Myhr vært en av de aller fremste hallingdanserne i landet. Han har bikka 50, men er fremdeles like sprek i kropp og sjel, både på scenen og på dansegolvet.
På kurset skal han lære oss halling, utvikle oss som selvstendige dansera, og vise oss hvordan vi kan krydre med hallingtriks i andre danser. Blir du skeptisk av tanken på et hallingkurs? Slapp av! Her er plass til alle, både de som vil drive akrobatikk, men også de som har vonde kne og dårlig rygg. Ingen hallingerfaring trengs! 
Spellkvinne på dansekurset blir vår egen Julie Alapnes fra Tromsø. Hun spiller med gruppa BonBons og Boknakaran, i tillegg til sitt eget bandprosjekt Julietnorth. 

Spellkurs med storspelmannen Tron-Steffen Westberg 
Tron-Steffen Westberg fra Brekken utenfor Røros er polskongen over alle. Det drivannes spellet hannes har ein groove som går langt utanpå det meste som vert framført på noe instrument her i landet, og det har fått tusenvis av danseglade menneske, samt heilt vanlige folk til å hive seg ut på dansegolvet. Som han Nils Foshaug ville ha sagt det: ”Æ får fot!” 

Vokal med nordnorsk diva 
Vi e veldig glad førr at vi nok en gang har fått Nord-Norges vokaldiva, Sigrid Randers-Pehrson, tell å ha vokalkurs. Ho har blant anna vært medlem i Fotefar og Hekla Stålstrenga, har gitt ut sangbok og er viden kjent førr sine herrlige vise fra et stort nordnorsk repertoar. Ta med sangstemmen og møt opp! Ingen forkunnskaper trengs. 

Fersking spell med vår egen Bach….eh, Barth! 
Vi prøver igjen: Velkommen til kurs i fersking spell. Leif Egil Barth, bosatt på Sortland, kommer for å hjelpe deg med nye slåtter og lure triks. 
Leif Egil jobber på musikklinja på Sortland videregående, og er en drivende god spellmann og pedagog. Han har gjennom årene holdt maaaange kurs for spellfolk som ikke har så lang fartstid. 
Du bør vite att fram på ei fele, og helst ha spilt i ett år. Kurset krever minst 5 deltakere.

OM HELGA 
Fredag starter vi kl.20.00 og avreise søndag beregnes til ca kl.14.30. Planen er å kopiere 5-årsjubileet: en skikkelig festmiddag lørdagskvelden, med konsert etterpå! Meir info kjem. I løpet av helga blir det et kjapt årsmøte.

Reisemåte 
Fly: Til Harstad/Narvik lufthavn, Evenes. Flybuss til Harstad, gå av ved Kanebogen senter. 
Hurtigbåt/hurtigrute: Det går hurtigbåt fra Tromsø og Finnsnes til Harstad. Hurtigruta er daglig innom på både sørgående og nordgående tur. Reisen ordner man selv.

Penga $$$ 
Deltakeravgift medlemmer: kr. 500,- for studenter: kr 350,- og ikkje-medlemmer: kr. 1.000,- 
Deltakeravgiften inkluderer kurs, overnatting og festmiddag lørdagskvelden. Konserten må sannsynligvis betales i tillegg denne gangen. Info kommer. Deltakeravgiften betales inn på forhånd til konto: 4605.25.13375. Vi tar ikke i mot penger på samlinga! Vi oppfordrer alle til å melde seg inn i SBA og FolkOrg (landsorganisasjonen vår). Det koster kr 350,- i året (100 til SBA og 250 til FolkOrg). Innmelding gjøres til Birgitte ved påmelding. Faktura på begge medlemskapene kommer i posten.

Mat og overnatting 
Alle tar med mat til seg selv for hele helga, unntatt festmiddag lørdag. Det er butikk 100 m unna hvis man trenger å proviantere. Polet er i sentrum, 5 min kjøring unna. Ta med sovepose, liggeunderlag, pute, handduk, dansesko, instrument og godt humør.
 
Sinnsykt Bra Alternativ