Hjem >> Hjem >> Om SBA
FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest
Om SBA Skriv ut E-post

Ka e' Sinnsykt Bra Alternativ?

Vi er et lag med ung profil som er interessert i de eldre, folkelige danseformen og musikktradisjonan i Nord-Norge...og praktisk bruk av dem.

Laget har fått navnet Sinnsykt Bra Alternativ (SBA).

Laget e' tilslutta FolkOrg - organisasjon for folkemusikk og folkedans - og samarbeider med andre aktører innen folkemusikk og folkedans i nord.

SBA står for Sinnsykt Bra Alternativ og utgjør også initialene til stifterne: SigurdBirgitteAnneberit. SBA vil ikke ha ukentlige aktiviteter, men satse på å kjøre større kurshelger et par ganger i året.

Bakgrunnen for stiftinga av laget er at vi er en gjeng med eldre ungdommer/unge voksne som har lyst til å samles oftere for å spille og danse. Folkemusikken og folkedansen i nord har et mangfoldig, spennanes og fargerikt landskap: ville polsdansa, mystiske rytma, heftig halling, saftige sanga og nært slektskap med mange andre kultura..., og SBA en plass der man kan få leke med detta!

I Nord-Norge finnes det ikke mange samlingspunkter innen for folkemusikk og folkedans. Vi har folkemusikkpøbben i Tromsø, Kalottspel i Målselv, og diverse aktiviteter gjennom ungdomslagene i NU og spellmannslagene (Lakselv, Tromsø og Målselv). Men vi savne nåkka ellers i året også, kor vi kan bruke litt tid i lag førr å dyrke dansen og musikken.

Vi har hadd samlinger mange steder i Nord-Norge, som Tromsø, Målselv, Bodø, Harstad, Sandsøy, Ramsund, Ramfjord og flere andre plasser. I tillegg har vi arrangert turer til Landskappleiken der vi også har sponsa billetten.

Laget skal inspirere og gi påfyll - vi gjør det som er artig, og har flat struktur! Vi hente inn det beste av spellmenn og dansepedagoga førr å holde kurs, selvfølgelig mest med fokus på det nordnorske.

 

Sist oppdatert onsdag 18. januar 2012 09:17
 
Sinnsykt Bra Alternativ