Hjem >> Pressemelding >> Pressemelding fra SBA´s tredje samling.
FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinteresttofeler-og-to-dansera.jpg

Hva skjer...

Ingen hendelser
Pressemelding fra SBA´s tredje samling.
torsdag 23. februar 2006 22:06
PRESSEMELDING samling 3

Pulserende eufori!
Nordnorsk trøkk og rytmikk i form av ville polsdanser og drivende feler gjorde at skolen på Bakkehaug i Målselv pulserte i helga. Over 30 dansere og spellmenn fra hele landsdelen var samlet til en eneste lang, euforisk fest!
Arrangør var Sinnsykt Bra Alternativ som er et relativt nystarta innovativt nettverk for de som er interessert i de kraftfulle, eldre danseformene og musikktradisjonene i Nord-Norge...og praktisk bruk av dem.


Mange solide spellmenn og dyktige dansere fra hele landsdelen var samlet for å fordype seg mer i noe av den eldre ”grooven” fra nord. Ragnhild Furebotten, kjent fra Majorstuen, Hekla Stålstrenga og spellemannsprisvinner, hadde regien på musikkdelen. Godt driv fra spellfolket drev danserne fram hele helga, og det ble i tillegg tid til å utveksle både salige og saftige slåtter.
På dansesida ble det jobbet med teknikk og samdans med utgangspunkt i Nordlandspols, i tillegg ble det korte sekvenser med Barduspringar og polsdans fra Drevja. Ansvarlig for dansen var Sigurd J. Heide.

 


Etter knapt et år fremstår Sinnsykt Bra Alternativ som et godt fungerende og spennende nettverk som byr på noe av det ypperste i den nordnorske folkedansen og folkemusikken. Sinnsykt Bra Alternativ har ekspandert i rekordfart og har nå 42 medlemmer, mange av dem de fremste aktørene på de folkelige dans- og musikkuttrykkene i Nord-Norge. Organiseringen med korte kursdeler på et høyt faglig nivå, og ”nonsdans” midt på dagen og fantastiske dansespellmenn kan være faktorer som gjør dette til et attraktivt forum.

Randi Skeie som er leder av Landslaget for spelemenn, tok turen til det iskalde, høge nord for å bli kjent med fenomenet Sinnsykt Bra Alternativ. Hun sier i en kommentar at det var fantastisk å se hvordan dansen ble tatt på alvor, og holdt et faglig og kvalitetsmessig høyt nivå. I tillegg sier hun at det var så mye driv og råskap fra felene at man ble sugd ut på dansegulvet. Fra SBA rapporteres det at lederen i Lfs var en kløpper i Barduspringar!

samling3avisutklipp1nt.jpg

 

Image

 

 
Sinnsykt Bra Alternativ