Hjem >> Nyheter >> Innspill fra årsmøtet i Sinnsykt Bra Alternativ 2006
FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinteresttofeler-og-to-dansera.jpg

Hva skjer...

Ingen hendelser
Innspill fra årsmøtet i Sinnsykt Bra Alternativ 2006
mandag 11. september 2006 00:00

Innspill fra årsmøtet.

Ramsund i Nordland, 10.september 2006

Pris for godt dansespell
Lederen for Landslaget for Spelemenn sa i innlegget ”Dans, dans, dans!” onsdag 23. februar 2005 på nettsidene til Lfs at:
”… Dansemusikken –bygdedans og gamaldans – er den viktigaste delen av folkemusikken vår.”
Det gode dansespillet er noe vi i Sinnsykt Bra Alternativ legger stor vekt på. Vi mener at for å heve statusen til dansen, må man også heve statusen til dansemusikken.
Det er viktig at spellmenn som behersker dansespillet på en fremragende måte får fokus, og årsmøtet i Sinnsykt Bra Alternativ foreslår derfor å opprette en pris for dette. Prisen burde deles ut til en enkeltutøver og være uavhengig av instrument. Noen av kriteriene kan være: kontakt med dansere, stødig dansetakt og evnen til innlevelse.
Prisen for godt dansespill må bli ettertraktet, og Sinnsykt Bra Alternativ mener den derfor bør deles ut av en fagjury enten på Folkelarm eller som ekstrapris på Landskappleiken.

Pris for gode dansere, solo og parvis
Sinnsykt Bra Alternativ mener at folkedansen er en fantastisk, kraftfull kunstform som må betraktes på lik linje med folkemusikken. Folkemusikken har allerede mange og flotte priser som for eksempel Folklarm-prisene, Norsk folkemusikkfonds pris, Øyvind Bergs minnepris, platepriser og konkurransen IntroFolk, og de deles ut på betydningsfulle arenaer i folkemusikk-Norge.
Som et tiltak for å heve statusen til dansearbeidet i Landslaget for Spelemenn, mener Sinnsykt Bra Alternativ at det bør opprettes to priser for folkedansere; en for par og en for solodansere. Prisen kan være et hjelpemiddel for å kunne satse på dansen som uttrykksform og være med på å ha dansen som levebrød. Forslag til kriterier kan være en blanding av kappleiksresultat, solid praktisk kunnskap om dansen, personlig stil på et folkelig grunnlag, og særlig talent.
Sinnsykt Bra Alternativ mener at prisen bør være tilknyttet Folkelarm for å bli gitt høy status.Årsmøtet i Sinnsykt Bra Alternativ
Ramsund i Nordland, 10. september 2006.
 
Sinnsykt Bra Alternativ