Hjem >> Pressemelding >> Pressemelding fra samling 6 på Bakkehaug
FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinteresttofeler-og-to-dansera.jpg

Hva skjer...

Ingen hendelser
Pressemelding fra samling 6 på Bakkehaug
torsdag 29. november 2007 14:13
Pressemelding fra samling 6 på Bakkehaug
Nytt styre og sterkt fundament for den nordnorske folkedansen og folkemusikken.


I helga (21. til 23. september) var ca 30 unge dansere og spellmenn med tilknytning til de nordnorske tradisjonene, samlet på Bakkehaug i Målselv for en helg med faglig påfyll, fest og årsmøte.
Sinnsykt Bra Alternativ (SBA) har på kort tid blitt et av fundamentene i nordnorsk folkemusikk og folkedans, med en medlemsmasse på rundt 90 personer der snittalderen er på ca 30 år! SBA sin suksess, størrelse og dynamikk viser at dette kan være en eksempel til etterfølgelse for distrikt som sliter med å holde interessen for folkedans og folkemusikk hos unge.

Fredagskvelden starta samlinga med konsert arranget av Kalottspel med Fotefar og Jan Arvid Johansen. De satt den fantastiske stemninga som varte heile helga. Etter konserten blei det fest med dans, buskspell og nordnorsk fanteri.

Susanne Lundeng måtte dessverre melde avbud, men John Ole Morken fra Holtålen steppet inn som superreserve og hadde et spellkurs med fokus på slåttetradisjon fra Ålen. John Ole er et ungt stjerneskudd som har et fantasisk driv i dansespillet sitt. Han ga spelmenn en masse inspirasjon og nye slåtter.

For danserne i SBA ble det leid inn en pedagog av stort nordisk format. Bert Persson fra Danshögskolan i Stockholm hadde fokus på det å danse sammen. Flere av de godt øvde danserne fikk nok nye ideer om hvordan man kan nærme seg partneren og legge tilrette for god nordnorsk samdans. Når man i tillegg hadde Ragnhild Furebotten og Mikal Lundemo som søret for heftig dansemusikk måtte det bli god dans. Utpå lørdagskvelden ble de nyvunne ferdgihetene prøvd ut med stort hell på dansegulvet. Som en av deltageran sa:" Æ føle mæ som en heilt ny mann!"

På årsmøtet lørdag ble det valgt nytt styre i SBA, og det består av:

Anne Berit Heide (høvedsmann), Birgitte Rørvik Bruun, Sigurd Johan Heide, Lars Erik Løvhaug (ny) og Ragnhild Furebotten (ny) som roera. Skårunga (vara) ble Siri Didriksen og Anette Johansen.

SBA-helga ble som alltid et lykkesirkus med praktisk kulturminneforvaltning av folkedansen og folkemusikken i nord.

7.-9. mars. 2008 blir neste mulighet til å ha de sinnsykt bra!
 
Sinnsykt Bra Alternativ