Hjem >> Samlinger >> Samling 7 - en knallsuksess!!
FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinteresttofeler-og-to-dansera.jpg

Hva skjer...

Ingen hendelser
Samling 7 - en knallsuksess!!
tirsdag 11. mars 2008 17:03
Samling 7 ble en knallsuksess.

Huset i havet fylt med flyt, feler og frie fall!


I helga var ca 25 unge dansere og spellmenn med tilknytning til de nordnorske tradisjonene, samlet på Huset i havet i Grovfjord i Troms. Helgen ble brukt til faglig påfyll, fest og konsert med trioen Margfolk tilegnet den feminine delen av SBA i anledning damedagen.Mikal Lundemo (Grytøy/Oppdal) hadde ansvaret for spellkurset, og deltakerne hadde en musikalsk kosehelg med deling av slåtter og herlig buskspell. Temaet var samspill og låter fra Nordkalotten.
Danserne jobbet intenst med nordlandspols sammen med Sigurd J. Heide (Grytøy) og spellmann Terje Foshaug (Målselv). Fokuset lå på takt, ubalanse og tyngde i dansen. Kursdeltakerne fikk blant annet testet ut sine parvise ferdigheter i rundsnuene…med øynene lukket!

Lørdagskvelden var det konsert med Margfolk der også en del av lokalbefolkningen viste sitt nysgjerrige åsyn. Margfolk, bestående av Harald Lind-Hansen, Mikal Lundemo og Lazlo Surany, leverte en knallkonsert. Kombinasjonen av et 40 år gammelt Hammond-orgel med effektboks, ungarsk kontrabassist, en relativt fersk fele (med en erfaren Mikal Lundemo som trakterte den stødig) og maskulin sang fra trioen, var originalt og suggerende. Etterpå ble det som vanlig en heidundrende fest med buskspell og fanteri. Århundrets bevegelse ble oppfunnet og fikk navnet Lotus-dansen.

SBA-helga ble som alltid et folkemusikalsk eventyrland der praktisk kulturminneforvaltning av folkedansen og folkemusikken i nord stod i fokus.

Sinnsykt Bra Alternativ (SBA) har på kort tid blitt et av fundamentene i nordnorsk folkemusikk og folkedans, med en medlemsmasse på over 90 personer der snittalderen er på 31 år! SBA sin suksess, størrelse og dynamikk viser at dette kan være et eksempel på hvordan en kan løse det i regioner der interessen for folkedans og folkemusikk er på nedtur.

 
Sinnsykt Bra Alternativ