Hjem
FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinteresttofeler-og-to-dansera.jpg

Hva skjer...

Ingen hendelser
Vellykket SBA samling i Målselv
onsdag 28. november 2012 21:49

Helga 23-25 november samlet en broket gjeng av entusiaster på Bakkehaug Samfunnshus i Målselv. SBA (Sinnsykt Bra Alternativ) arrangerte samling med kurs i både dans og spell,

Drevjapolskurs

SBA består av nordlendinger og andre som er interessert i de eldre, folkelige danseformene og musikktradisjonene i Nord-Norge.

På dansekurset fikk deltakerne gå kanossagang med Polsdansen i Drevja. Torill Steinjord fra Grytøya svingte pisken kraftig, og øste ut med harde fakta fra studietiden sin ved NTNU Dansevitskap i Trondheim. Torill hadde med Hilde Fjerdingøy fra Helgeland som spelldame, og sammen lekte de inn polyfonisk rytmikk fra Øvre Drevja ved hjelp av handmakt i form av klapping. SBA håper og tror at en kan få danset og spilt denne tradisjonen enda mer, og svulstige planer ble lagt for å spre denne kunstformen til tilgjengelige dansekropper av ymse slag, kanskje som Norges bidrag til UNESCO-konvensjonen om ikke-materiell kulturarv.

Mia og Mikael Marin mestrer magien i samspill, og delte velvillig med sine erfaringer og fiffige ideér om kunsten å lage andre, tredje, fjerde og-så-videre stemmer. På spellkurset fikk vi både teoretisk og mye praktisk påfyll i forskjellige teknikker for stemmelaging og måter å kompe på. Det teoretiske høydepunktet var nok diskusjonen rundt falsk kontrapunkt, som tok de fleste på sengen. Mens det lydmessige høydepunktet var innøving av "chops", som var en fryd for de fleste tilstedeværende stigbøyler og øreganger. Kort og godt var det et fantastisk spellkurs.

Lørdagen ble avsluttet med en intim, varm og inderlig konsert med Mikael og Mia, og en meget trivelig fest med buskspell og dans sammen med frivilligfesten til Kalottspel.

Søndagen kom usannsynlig raskt. Deltakerne hadde et lite show der spellkurset og dansekurset viste fram sine kunster, før alle dro hjem til sitt...lykkelig uvitende om at dette ikke var den beste dagen for nordnorsk fotballkunst.

 

 
Konsert med Ragnhild Furebotten og Jorun Marie Kvernberg lørdag 17.mars
mandag 13. februar 2012 08:13

Det blir felleskonsert med Ragnhild Furebotten og Jorunn Marie Kvernberg på SBA-samlingen i Harstad. To av norges beste felespillere kommer til å lage en egen intimkonsert i anledning samlinga! Etter konserten kommer de også til å spille til dans! Så nå er det bare å melde seg på til samlinga.

 

 
Hilsen fra Egil Bakka
torsdag 01. januar 2009 00:00
SBA har fått takkekort fra Egil Bakka.
Les mer …
 
<< Start < Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Neste > Siste >>

Side 2 av 9
Sinnsykt Bra Alternativ